Ablatie endovenoasa laser

   Ablatia endovenoasa laser este unul dintre cele mai moderne metode de tratament al varicelor si insuficientei venoase. Fata de operatiile clasice de varice unde pacientul trebuie internat macar 24-48 h si unde se practica anestezie spinala sau generala, ablatia endovenoasa laser se poate efectua in regim ambulator (fara internare) fiind una din interventiile chirurgicale " in office" in anestezie locala combinata cu sedare (analgo-sedare) ceea ce permite ca pacientul sa plece dupa 30-40 min de la interventie acasa. Fata de operatiile clasice timpul de recuperare este foarte scurt si este necesar doar un weekend de repaus relativ dupa care pacientul isi reia activitatea profesionala si sociala fara restrictii majore. Indicatia acestei interventii se realizeaza in urma unui consult clinic si a examinarii ecografice doppler venos. Nu toti pacientii pot beneficia de acest tip de interventie insa acest lucru este stabilit in mare masura de examinarea ecografica doppler venos realizata in prealabil. Dupa interventie pacientul se poate deplasa imediat si este necesar sa poarte timp de 2 luni compresie elastica cu ciorapi speciali pentru patologia venoasa dublata de medicatie care ajuta la o stopare/incetinire a evolutiei bolii in continuare.
   Operatia se realizeaza prin incizii foarte mici si ca urmare timpul de recuperare este foarte scurt.
   Ablatia endovenoasa a venelor patologice se poate asocia cu celelalte tratamente ale bolii varicoase cum ar fi: flebectomii ambulatorii, scleroterapie si terapie laser NdYag pentru venectaziile membrelor inferioare.

 Aflati mai multe   din articolele Esthetiq Magazine Nr. 1:

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 1:

Boala varicoasa o boala lent evolutiva

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 3:

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 3:

Se poate trata boala varicoasa

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 6:

Aflati mai multe din articolele Esthetiq Magazine Nr. 6:

Ablatia endovenoasa

Ce spun clientii

” Am 35 ani. In anii care au trecut, viata si greutatile prin care aproape toti trecem nu si-au lasat o amprenta puternica pe chipul meu deoarece sunt o fire luptatoare si optimista si in plus, sportul practicat regulat m-a ajutat. Insa ultimii doi ani au fost incredibil de incarcati, iar doi din membrii cei mai dragi din familia mea au fost e... „