Crioterapia

  Crioterapia sau terapia prin ingheţare foloseşte azotul lichid la o temperatura de -196 grade Celsius pentru a ingheţa anumite leziuni superficiale de la nivelul pielii. Prin acest tip de tratament practic se distruge tesutul in urma socului termic cauzat de temperatura excesiv de scazuta a azotului aplicat.
  In principiu, prin crioterapie se pot trata aproape orice tip de leziuni superficiale benigne cum ar fi verucile vulgare palmoplantare şi periunghiale, papiloamele virale, condiloamele acuminate, keratozele solare şi cele seboreice. De asemenea se pot trata si patologii cutanate maligne de dimensiuni reduse; carcinoame bazocelulare sau scuamoase superficiale, keratoacantoame si leziuni premaligne – keratozele actinice, cu menţiunea ca este necesara o supraveghere atenta post-tratament.
  Pentru majoritatea leziunilor nu este necesara anestezia, insa in cazul celor de dimensiuni crescute, cele de la nivelul degetelor sau cele periunghiale se poate efectua anestezie locala. Senzaţia resimţita de pacient este de intensitate redusa, asemanatoare unei inţepaturi. in urma aplicarii azotului lichid apare de regula o vezicula (o bula) cu lichid, uneori hemoragic care se va desprinde spontan de ţesutul sanatos in aproximativ 1 saptamâna, perioada de vindecare fiind de regula nedureroasa . Uneori poate fi necesara reaplicarea azotului lichid, la un interval de 10-14 zile, in funcţie de dimensiunile sau vechimea leziunilor.
  Crioterapia este o metoda rapida de tratament şi uşor de aplicat ,ce nu necesita anestezie şi care se poate efectua şi la copii, având rezultate rapide şi cu perioada relativ scurta de recuperare.

Ce spun clientii

” Intai, sa ma prezint. Am 40 de ani, o viata mereu pe fuga, un dead-line mereu aproape si dince in ce mai putin timp pentru mine. Va recunoasteti cumva? Si inainte de a va spune povestea mea, sa va intreb ceva: va mai aduceti aminte senzatia pielii de cand aveati mult mai putini ani si ziua aparitiei ridurilor vi se parea undeva la ani lumina... „