Consult Anti-Aging si Medicina Estetica

 

Consult antiaging si chirurgie estetica

 

   In luarea deciziei unui tratament estetic exista trei etape importante: consultul anti-aging, documentarea despre tratamentele indicate de catre medic si luarea deciziei propriuzise in cunostinta de cauza. Consultul anti-aging reprezinta o evaluare initiala a semnelor si modificarilor de aging (imbatranire). In cadrul consultului se evalueaza diferite regiuni anatomice: fata, gatul decolteul, mainile iar la cerere alte regiuni anatomice.


   Toate aceste regiuni sunt evaluate in termeni de riduri statice sau dinamice,  volum, caderea gravitationala a partilor moi, modificarile osoase, laxitatea, textura pielii, pigmentul precum si leziunile vasculare (ex. cuperoza, stelute vasculare). Regiunea fetei necesita o atentie speciala, aceasta regiune este evaluata in cele trei segmente: superior (frunte), regiune mijlocie a fetei (pometi) impreuna cu regiunea perioculara (pleopa inferioara, superioara) dar si regiunea inferioara a fetei (buze, linia mandibulara).

   Dupa aceasta evaluare se face o indicatie si un plan de tratament pentru toate aceste modificari atat pe termen scurt si mediu dar si recomandari pe termen lung avand in vedere ca procesul de imbatranire este un proces continuu. Recomandarile de tratament fac parte din categoria terapiilor minim-invazive estetice (botox, acid hialuronic, laser, microdermabraziune, mezoterapie cu sau fara ace etc.) sau terapiilor invazive (laser resurfacing, chirurgie, transfer de grasime etc.).

Ce spun clientii

” In ultima vreme ma preocupa din ce in ce mai mult problema parului de de asupra buzei superioare, mustata cu alte cuvinte si asta din cauza faptului ca una dintre prietenele mele mi-a atras atentia si m-a intrebat cand am fost ultima data la cosmetica. De atunci, am inceput sa ma uit din ce in ce mai des in oglinda, cateodata ma gandeam ca p... „