Consult Anti-Aging si Medicina Estetica

 

Consult antiaging si chirurgie estetica

 

   In luarea deciziei unui tratament estetic exista trei etape importante: consultul anti-aging, documentarea despre tratamentele indicate de catre medic si luarea deciziei propriuzise in cunostinta de cauza. Consultul anti-aging reprezinta o evaluare initiala a semnelor si modificarilor de aging (imbatranire). In cadrul consultului se evalueaza diferite regiuni anatomice: fata, gatul decolteul, mainile iar la cerere alte regiuni anatomice.


   Toate aceste regiuni sunt evaluate in termeni de riduri statice sau dinamice,  volum, caderea gravitationala a partilor moi, modificarile osoase, laxitatea, textura pielii, pigmentul precum si leziunile vasculare (ex. cuperoza, stelute vasculare). Regiunea fetei necesita o atentie speciala, aceasta regiune este evaluata in cele trei segmente: superior (frunte), regiune mijlocie a fetei (pometi) impreuna cu regiunea perioculara (pleopa inferioara, superioara) dar si regiunea inferioara a fetei (buze, linia mandibulara).

   Dupa aceasta evaluare se face o indicatie si un plan de tratament pentru toate aceste modificari atat pe termen scurt si mediu dar si recomandari pe termen lung avand in vedere ca procesul de imbatranire este un proces continuu. Recomandarile de tratament fac parte din categoria terapiilor minim-invazive estetice (botox, acid hialuronic, laser, microdermabraziune, mezoterapie cu sau fara ace etc.) sau terapiilor invazive (laser resurfacing, chirurgie, transfer de grasime etc.).

Ce spun clientii

” Botox: iata ceva care acum nu mai mult de 1 an si ceva ani mi se parea ceva extrem de avangardist si,intr-un anumit fel, doar o idee pe care o vezi cel mult la televizor si cu care nu te-ai gandit vreodata ca o sa poti face cunostinta fata in fata. Dar se pare ca azi lucruri le avanseaza mult mai repede decat am crezut vreodata si acele idei... „